Värikäs perhonen istuu valkoisen harsomaisen kukan päällä.

Hiilineutraali Keski-Suomi 2030 -tiekartasta voi antaa lausuntoja 4.9. asti

Millaisen ympäristön jätämme jälkipolvillemme? Ehdota sydäntäsi lähellä olevia asioita tiekartalle!

Keskisuomalaisia on haastettu kesän ajan osallistumaan ilmastotekojen suunnitteluun ja toteuttamiseen Hiilineutraali Keski-Suomi 2030 -tiekartan avulla. Hiilineutraali Keski-Suomi 2030 -tiekartta on työkalu maakuntastrategian mukaisen päästötasapainon saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Tiekarttaa on valmisteltu Keski-Suomen liiton johdolla reilun puolen vuoden ajan  ja työskentelyssä on edetty vaiheeseen, jossa tiekartan luonnosta voi kommentoida Lausuntopalvelussa vielä ensi viikon loppuun, 4.9.2022 asti.

Ilmastonmuutos saattaa tuntua kaukaiselta asialta, mutta todellisuudessa se on läsnä jokaisen arjessa. Samoin ilmastonmuutosta hillitsevät ilmastoteot ovat aivan arkisia valintoja, joita tehdään esimerkiksi käyttämällä polkupyörää auton sijaan, vaihtamalla öljykäyttöinen ruohonleikkuri perässä vedettävään tai lisäämällä kasvispainotteisen ruoan osuutta arjessa. Kaikki teot eivät ole mahdollisia kaikkialla, mutta jokaisen on mahdollista tehdä jotakin. Keskisuomalaisten omia esimerkkejä arjen ilmastoteoista kerätään tiekartan verkkosivulle.

Oletpa sitten keskisuomalainen asukas, mökkeilijä tai esimerkiksi järjestön, yrityksen tai kunnan edustaja, nyt on oikea aika kertoa mielipiteesi! Kiitos, että olet kartalla!

Lisätiedot:
Suvi Bayr
aluekehitysasiantuntija
suvi.bayr[at]keskisuomi.fi

Lausuntopalveluun
Hiilineutraali Keski-Suomi 2030 -tiekartta
Keskisuomalaisten arjen ilmastotekoja