Seuranta

Tällä sivulla seurataan sekä tiekartan toimenpiteiden, että tavoitteiden edistymistä. Sivua päivitetään jatkuvasti.

Toimenpiteiden seuranta

Päivityksen ajankohtaTeemaToimenpideSeurantatieto
10/2022Yksilö ja yhteisöSystemaattisuutta kuntien ilmastotyöhönViitasaaren kaupunki Hinku-verkostoon Viitasaaren kaupunki liittyi syksyllä 2022 ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkuntien Hinku-verkostoon ja sitoutui kunnianhimoiseen päästövähennystavoitteeseen.
3/2023EnergiaKuntien ja yritysten energiatehokkuus paremmaksi ja energiankulutus laskuunKunnat aktiivisia energiansäästökampanjoissa 21 Keski-Suomen kuntaa osallistui lämmityskaudella 2022-2023 maakunnalliseen Koko Keski-Suomi säästää energiaa ja kansalliseen Astetta alemmas -energiansäästökampanjaan.
3/2023Liikkuminen Lihasvoimalla kulkeminenKuntiin kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmia Jämsässä ja Laukaassa on tehty Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmat. Ohjelmilla parannetaan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita, turvallisuutta ja houkuttelevuutta.
4/2023Yksilö ja yhteisöSystemaattisuutta kuntien ilmastotyöhönYmpäristövahdista tietoa ilmastotoimien etenemisestä Jyväskylässä on otettu käyttöön ympäristövahti-palvelu, jonka kautta kuka tahansa voi seurata kaupungin ilmastotoimien etenemistä. Vastaava palvelu on käytössä myös ainakin Äänekoskella ja Viitasaarella.
5/2023LiikkuminenInfran kunnossapito ja parantaminenKinkovuoreen uusi kevyen liikenteen väylä Muuramen ja Säynätsalon välille on valmistunut uusi Kinkovuoren kevyen liikenteen väylä. Väylä parantaa pyöräilyn ja kävelyn mahdollisuuksia alueella.

Mittareiden seuranta – tavoitteiden edistyminen

Tällä sivulla seurataan Keski-Suomen ilmastopäästöjen eli kasvihuonekaasupäästöjen kehitystä. Sanalla päästöt tarkoitetaan tässä yhteydessä kasvihuonekaasupäästöjä.

Kokonaisuus ja kunnat

Elinkeinot

Energia

Liikkuminen

Maatalous ja metsät

Yksilö ja yhteisö

Seurantaryhmä

Tiekartan toteutumista seuraa Keski-Suomen maakuntahallitus osana Keski-Suomen strategian seurantaa. Lisäksi maakuntahallitus on asettanut erillisen seurantaryhmän seuraamaan ja ohjaamaan tiekarttatyötä sen hyväksymisen jälkeen.

OrganisaatioJäsenVarajäsen
Keski-Suomen ELY-keskusKari LehtinenPirkko Melville
Suomen metsäkeskusMatti VirkkunenPekka Äänismaa
Jyväskylän yliopistoUlla HelimoStefan Baumeister
Keski-Suomen kauppakamariViivi SakkaraAri Hiltunen
palkansaajajärjestöt (Akava, SAK, STTK, yhteinen edustaja)Ahti RuoppilaTuula Peltonen
Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ryMinna KankainenTarja Hyötyläinen
maakuntahallitusLeila LindellRiitta Pirttiniemi
maakuntahallitusUlla PatronenMervi Hovikoski
maakuntahallitusCaius ForsbergMatti Leino
maakuntahallitusLea-Elina NikkiläLeena Lyytinen
maakuntahallitusHarri OksanenJoni Parkkonen