Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Keski-Suomen kuntien ilmastohankkeiden ideointityöpaja (Työpaja 1)

24.1.2023 , 08:30 12:30

Työpaja toteutetaan etätyöskentelynä. Työpaja sisältää ajankohtaisia puheenvuoroja ilmastorahoituksen mahdollisuuksista ja kokeilemalla kehittämisestä sekä ideointia ja keskusteluja yhdessä ja erilaisissa pienryhmissä. Tarkempi ohjelma toimitetaan osallistujille lähempänä työpajaa.

Kutsu on lähetetty kuntien yhteyshenkilöille. Parhaan hyödyn kunta saa osallistamalla työpajoihin (1 ja 2) esimerkiksi 3 hengen poikkihallinnollisen tiimin ja varaamalla muutamia työtunteja myös työpajatyöskentelyn välille ja sen jälkeen. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä joko kuntasi yhteyshenkilöön tai Suviin (suvi.bayr(at)keskisuomi.fi). Lisätietoa työpajasta voit kysyä Tiinalta (tiina.sahakari(at)sitowise.com).

Työpaja on osa Keski-Suomen maakuntaliiton tarjoamaa ja Sitowise Oy:n toteuttamaa kuntakohtaista asiantuntijatukea Keski-Suomen kunnille ilmastorahoituksen hakemista varten tänä syksynä ja alkuvuodesta 2023 Tukea kuntien ilmastotyöhön -hankkeen kautta. 1.6.2022–31.5.2023 toteutettava hanke on ympäristöministeriön rahoittama. 

Asiantuntijatuki sisältää vuorovaikutteiset työpajat tammi-helmikuussa sekä kuntakohtaista sparrausta ja neuvontaa kuntien rahoitusmahdollisuuksiin liittyen. Tavoitteena on laatia yhteistyössä kuntien ilmastotyön tarpeita vastaavia ideapapereita, joiden avulla ilmastorahoituksen hakeminen tulee mahdolliseksi.  

Työ on käynnistynyt syksyllä 2022 jokaiselle kunnalle toteutettavalla haastattelulla. Haastattelussa kartoitetaan kuntakohtaisesti ilmastotyön etenemisen tilannetta ja ilmastorahoitukseen liittyviä tarpeita ja toiveita. Haastattelut toimivat pohjana kevään työskentelylle.