Luonto- ja ilmastotiedolla johtamisen seminaari 20.9.2024

Tervetuloa Luonto- ja ilmastotiedolla johtamisen seminaariin 20.9.2024 kello 9–12! Tapahtuma tarjoaa tuoretta tietoa Keski-Suomen luonnon tilasta, hiilivarastoista- ja nieluista sekä energiataseesta. Lisäksi keskustellaan luonto- ja ilmastotiedolla johtamisesta ja tiedon käyttäjien näkökulmista.  

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille luonto- ja ilmastotietoa tuottaville, käyttäville ja jakaville tai siitä muuten vaan kiinnostuneille tahoille. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Jyväskylässä (Crazy Town, Ylätori) tai etänä Teamsin välityksellä. Ilmoittaudu läsnätilaisuuteen Crazy Townilla 15.9.2024 mennessä ja etätilaisuuteen 20.9.2024 mennessä verkkolomakkeella (Webropol).  

Ohjelma  

Tilaisuuden avaus, Pirjo Peräaho, Keski-Suomen liitto  

Tuoretta tietoa Keski-Suomesta:  

Energiaselvitys, Jaakko Tamminen, Rejlers  

Hiilivarastot- ja nielut, Jan Tvrdy, FCG  

Luontoselvitys: Maakunnan vastuulajit, Kristiina Nyholm, Keski-Suomen ELY-keskus  

Kahvitauko  

Tiedolla johtaminen – mitä se on? Heidi Lehtiniemi, SYKE  

Paneelikeskustelu tiedon käyttämisestä. Keskustelun fasilitoi maakuntasuunnittelija Valtteri Paakki Keski-Suomen liitosta. Keskusteluun osallistuvat yritysten edustajana Metsä-Multia Oy:n edustaja, järjestöjen edustajana Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja Taina Peltonen sekä kuntien edustajana Jyväskylän kaupungin kaavoitusbiologi Anne Laita.  

Tietoa Keski-Suomen luonnosta ja ilmastosta – mistä sitä löytää? Enni Huotari, Keski-Suomen liitto ja Kristiina Nyholm, Keski-Suomen ELY-keskus  

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus osana Luonto- ja ilmastotiedolla johtaminen Keski-Suomen vahvuudeksi -hanketta, joka toteutetaan Euroopan Unionin osarahoittamana. Lisätietoa hankkeesta verkkosivuilla 

Lisätietoa:

Suvi Bayr, ympäristöasiantuntija
Keski-Suomen liitto
suvi.bayr@keskisuomi.fi
+358 40 652 3848

Enni Huotari, aluekehitysasiantuntija
Keski-Suomen liitto
enni.huotari@keskisuomi.fi
+358 40 675 9945

EU:n osarahoittama, Keski-Suomen liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus -logot