Keski-Suomen kunnille tarjolla maksutonta rahoitusneuvontaa ilmastotyöhön

Haluamme tehdä ilmastotyötä aktiivisemmin, mutta mistä saamme tarvittavat rahat? – Tämä tuskailu lienee tuttu usealle kuntatoimijalle. Onneksi huolet on kuultu ja otettu tosissaan. Jatkamme Keski-Suomen kuntien ilmastotyön tukemista webinaarien ja viestinnällisen tuen ohella nyt myös uusilla tavoilla.

Tarjoamme keskisuomalaisille pienille ja keskisuurille kunnille kuntakohtaista ja maksutonta ilmastotyön rahoitusneuvontaa loppuvuoden ja tulevan kevään aikana. Tavoitteena on auttaa kuntia tunnistamaan kunnassa tehtävän ilmastotyön tilanne ja kehitystarpeet sekä tukea kuntia hakemaan ilmastotyöhön rahoitusta mahdollisista rahoituslähteistä. Rahoitusneuvonta tarjotaan ympäristöministeriön rahoittaman ja Keski-Suomen liiton koordinoiman Tukea kuntien ilmastotyöhön -hankkeen kautta.

Vuorovaikutteisen asiantuntijaneuvonnan ja -tuen antavat Sitowise Oy:n asiantuntijat, jotka ovat aloittaneet jo henkilökohtaiset yhteydenotot kuntiin.  Toivottavasti mahdollisimman moni kunta tarttuu ainutlaatuiseen rahoitusneuvonnan mahdollisuuteen. Ilmastoystävällisempi Keski-Suomi rakennetaan yhteistyössä!

Viime kesänä käynnistynyt Tukea kuntien ilmastotyöhön -hanke kestää toukokuun 2023 loppuun asti.

Lisätiedot:

Suvi Bayr, aluekehitysasiantuntija (ilmastotyö),  
suvi.bayr@keskisuomi.fi,  
p. 040 652 3848