Terveisiä Elonkierto-yhteisöpuutarhalta! 

Alkuperäinen tiedote on julkaistu Äänekosken kaupungin verkkosivulla.

Viljelylaatikoita Äänekosken yhteisöpuutarhalla.
Ihastuttavan yhteisöpuutarhan tontti ja kiinteistöt ovat kaupungin omistamia, mutta sitä pyöritetään yhteisön voimin. Puutarhalla on paljon mahdollisuuksia – siellä voi järjestää tapahtumia, viljellä omia kasveja ja viettää aikaa luonnon keskellä! 
Yhteisöpuutarhan kävijöitä.

Puutarhalle istutettavat taimet ja siemenet tulee jokaisen huolehtia itse, mutta puutarhalle tulee vesi yhteiseen käyttöön ja järven puoleisessa reunassa oleva multakasa on kaikkien käytössä. 

Istutuslaatikot on jo tälle kesälle 2024 jaettu halukkaille, mutta perunapeltoon saa kuka tahansa kylvää vaikka herneitä. Puutarhan satoa, kuten marjoja, yrttejä ja omenoita saa vapaasti kerätä. Vain nimetyistä kasvatuslaatikoista ei saa muut ottaa. 

Pölyttäjien vuoksi puutarha saa olla luonnontilassa. Kaikki halukkaat voivat kuitenkin auttaa kitkemällä yrttikukkulaa, kasvatuslaatikoita, komposteja ja marjapensaiden ja puiden ympäristöä. Paviljongin ympärille saa myös istuttaa kukkia ja tehdä somistuksia. 

Lisää toimijoita ja asukkaita toivotaan mukaan yhteisöpuutarhan toimintaan! Liity WhatsApp-ryhmään “Elonkierto-puutarhan viljelijät” ja pysy kuulolla toiminnasta. Ota yhteyttä: Ira Oksanen, 040 358 0916, ira.oksanen@hyvaks.fi. 

Lue lisää täältä.